НАЧЕЛНИК САВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ИЛИЈУ ДЕСПОТОВИЋА, ПОБЈЕДНИКА ПРВЕНСТВА СРБИЈЕ У ОБАРАЊУ РУКЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић приредио пријем за апсолутног побједника Првенства Србије у обарању руке Илију Деспотовића, оснивача клуба у поменутој дисциплини „Мајевички Соколови“ из Лопара.
Деспотовић је на првенству, које је јуче (недјеља, 27. марта) одржано у Шапцу, постао апсолутни побједник.
Он је изразио захвалност начелнику општине Лопаре Ради Савићу и локалној заједници што су омогућили одлазак 18 такмичара из новооснованог клуба на првенство и помогли у куповини спортске опреме.
Деспотовић је навео да је на првенству учествовало преко двије стотине такмичара, да је имао око двадесетак мечева у аматерској категорији до 85 килограма и све их је добио.
„Затим сам као први прошао у апсолутну категорију борећи се са најјачим професионалцима из сваке категорије. Имао сам додатних 12 мечева у апсолутној категорији и све сам противнике савладао, и лијевом и десном руком, у веома занимљивим мечевима“, саопштио је Деспотовић новинарима.
„Посебно бих издвојио најтежу борбу са Страхињом Ергарац гдје је он пружио јак отпор, а ја сам имао осјећај као да вучем аутомобил лијевом руком“, додао је апсолутни шампион 2. првенства Србије у обарању руке.
Успјех клуба „Мајевички Соколови“ из Лопара употпунила је Стана Деспотовић, која је освојила треће мјесто на поменутом првенству у тешкој категорији за жене.
Уколико све буде у реду са папирима Илија Деспотовић би требао представљати Србију на Европском првенству у обарању руке, које се ове године одржава у Пољској.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио задовољство што Мајевица има најјачег такмичара, како је рекао ‘најјачег Србина’, у обарању руке.
Он је позвао младе да се баве спортом, да окрену леђа пороцима, да живе здраво и да се здраво хране.
„Нисам пуно знао о овом спорту док нисам упознао Илију и његове соколове, а сад видим да је то, прије свега, један заиста здрав начин живота“, нагласио је Савић и обећао помоћ локалне заједнице уколико Деспотовић буде учествовао на такмичењу у Пољској.