ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ОПШТИНИ

Општина Лопаре добитник је Златне плакете за преко 10 година успјешне сарадње са Фондацијом “Мозаик” из Сарајева и Омладинском банком.
Плакета је уручена начелнику Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре, Жељку Керовићу, који је такође добио плакету као координатор пројекта дуже од 10 година, на данашњој Годишњој конференцији Фондације “Мозаик” у Сарајеву.
Керовић је истакао да је у претходном периоду реализовано много пројеката од интереса за општину Лопаре.
-Потписан је нови четворогодишњи споразум са Фондацијом „Мозаик” и Омладинском банком којим ће млади људи из наше општине имати прилику да изнесу своје идеје те да их реализују уз подршку локалне управе – навео је Керовић.
Он је додао да се на овај начин подстичу млади људи да буду креативни, упорни и лојални пословним циљевима које зацртавају.
Директор програма Омладинске банке Жељко Пауковић оцењује добру сарадњу са општином Лопаре и подсјећа да ова сарадња траје преко 10 година и да се наставља.
-Општина Лопаре је једна од педесет општина са којима сарађујемо и развијамо пројекат Омладинске банке.
У Лопарама су од стране локалне заједнице подржани пројекти младих и микробизнис младих људи.
Фондација Мозаик ће уз подршку донатора и 50 партнерских Градова и Општина у периоду 2023-2026. године кроз програм Омладинске банке обезбедити 5 милиона КМ за 2.400 пројеката младих и 300 микробизниса.