МАЈЕВИЧКА РАКИЈА ОСВОЈИЛА ЗЛАТО
НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ
„ЗЛАТНИ ЧОКАЊ“

Наши грађани освојили су бројне медаље својим учешћем на Међународном фестивалу јаких алкохолних пића и ликера „Златни чокањ“.
Цвјетко Митровић и Слободан Спасојевић су на Фестивалу освојили златне медаље, а Спасојевић је такође освојио и сребрну медаљу.
У рукама наших грађана није изостала ни бронза, тако да су учесници фестивала Зоран Алексић и Александар Драгутиновић одликовани бронзаним медаљама.
Локални произвођачи домаће, мајевичке ракије освојили су и дипломе за квалитет у категорији ракија од шљиве, ликер, и ракија од осталог воћа и шумских плодова.
Представници мајевичке ракије, како су изјавили, добили су бројне похвале за квалитет својих ракија, али и савјете и упуства како да побољшају квалитет у производњи домаће ракије.
„Изузетно искуство, заиста смо јако задовољни читавом организацијом, као и нашим учешћем на манифестацији. Потрудили смо се да на што бољи начин представимо мајевичку ракију и веома смо задовољни резултатима. Уз оцјене и коментаре од стране комисије, добили смо и савјете и упуства како да недостатке наших узорака ракије претворимо у њихове предности“, изјавио је Александар Драгутиновић, учесник такмичења.
На овогодишњем, петом по реду Фестивалу нашли су се домаћи произвођачи природних ракија из цијелог региона.
Фестивал „Златни Чокањ“ који се одржава у Зеници, сваке године окупља све већи број учесника и посјетилаца.
Циљ манифестације је промовисање воћне ракије коју производе мала породична домаћинства.