МАЈЕВИЧКИ АКЦИЈАШИ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА ОМЛАДИНСКИХ РАДНИХ АКЦИЈА У БЕОГРАДУ

Чланови Удружења грађана „Мајевички акцијаши“ Лопаре, на позив Савеза омладинских радних акција Србије, учествовали су у Београду на обиљежавању 1. априла Дана Омладинских радних акција.
Како је навела Звездана Дејић, предсједница Удружења „Мајевички акцијаши“, манифестација је окупила преко стотину учесника из 17 удружења из Србије и Републике Српске.
“Засадили смо дрво пријатељства код Центра за културу и образовање Раковица, положили смо цвијеће код спомен обиљежја почетка велике омладинске радна акција на изградњи Новог Београда, били смо гости фудбалских клубова Партизан и Црвена звезда, те посјетили Авалски торањ”, рекла је Дејићева.
Она је додала да је дводневној манифестацији присуствовао и министар без портфеља у влади Србије Ђорђе Миличевић.
“Захваљујем се домаћину, Клубу бригадира Раковице, али и ученицима основних и средњих школа из Раковице, као и младим бригадирима из Удружења „Мајевички акцијаши“ из Лопара, Република Српска, на дружењу и подсјећању на омладинске акције”, написао је министар Миличевић на свом Фејсбук профилу.
Савез удружења учесника омладинских радних акција Србије, заједно са удружењима која су учествовала у манифестацији, чува вриједности, сјећања и традицију добровољног омладинског рада и организује бројне радне, еколошке акције, укључујући уз ветеране и нове младе акцијаше.