ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О СУФИНАНСИРАЊУ ПРОЈЕКАТА ИЗМЕЂУ ОПШТИНЕ И ЊЕМАЧКЕ ХУМАНИТАРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ (АСБ)

Начелник општине Радо Савић, у име општине Лопаре, и директор Регионалне канцеларије за југоисточну Европу њемачке хуманитарне организације /Arbaiter-Samariter –Bund (ASB)/ АСБ Елмир Бојаџић, у име поменуте организације, потписали су споразум о суфинансирању пројеката у 2023. години.
„Данас смо имали један радни састанак на коме смо заједно са начелником Савићем потписали споразум о партнерству, који је једна преамбула за будућу сарадњу између општине и АСБ-а, а своди се на помоћи раду Центара за социјални рад у БиХ за унапређење и боље пружање социјалне помоћи и услуга људима у стању социјалне потребе“, навео је Бојаџић.
Он је истакао да ће када дође до реализације потписаног споразума АСБ инвестирати 9500 евра, а општина Лопаре 4500 евра.
„Ово је значајан пројекат којим ћемо урадити уређење простора испред Центра за социјални рад Лопаре, као што је прилаз, архитектонске баријере и уређење унутрашњости објекта, чиме ће се створити бољи услови за кориснике услуга установе“, рекао је начелник Лопара Радо Савић.
Хуманитарна организација АСБ ради већ тридесет година у регији југоисточне Европе у коју је укључена и Босна и Херцеговина.