РАДНИ САСТАНАК НА ТЕМУ ПОВЕЗИВАЊА НЕВЛАДИНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА И ЛОКАЛНИХ ИНСТИТУЦИЈА У ОКВИРУ МЕЂУОПШТИНСКЕ САРАДЊЕ

У сали СО-е Лопаре је одржан радни састанак у оквиру међуентитеске и међуопштинске сарадње између пет општина – Лопаре, Угљевик, Теочак, Челић и Сапна.
Састанак су предводили Жељко Керовић, начелник за привреду у Лопарама и Енес Авдичевић, предсједник Друштва без предрасуда Теочак.
Жељко Керовић је изјавио да наведене општине формално сарађују још од 2019. године и да су овакву сарадњу препознали и из међународне заједнице која је пружила подршку.
„Неки од резултата сарадње ових пет локалних заједница су пројекат „Упознај Мајевицу“, затим пројекат деминирања подручја Мајевице и бројни други заједнички пројекти.
Ова међуентитеска и међуопштинска сарадња је добар примјер оваквог модела сарадње на нивоу читаве БиХ “, истакао је Керовић.
Енес Авдичевић је изјавио да је главни циљ данашњег састанка приједлог израде акционих планова друштвено и територијално повезаних пет општина које ће даље интензивније сарађивати на различитим пољима како би допринијели локалним заједницама и грађанима.
Авдичевић је додао да ће се ефикасност сарадње постићи управо повезивањем различитих удружења, институција и невладиних организација из свих општина.
На састанку су присуствовали представници локалних институција из наведених општина, представници невладиних организација и одређених удружења из општина.
Присутне је на почетку састанка поздравио и зажелио има успјешан рад начелник општине Лопаре Радо Савић.