СВЕ ВИШЕ УСЛУГА У ЦЕНТРУ ЗА БАЗИЧНУ РЕХАБИЛИТАЦИЈУ ДОМА ЗДРАВЉА

Већ трећу годину у Дому здравља „др Роса Хаџивуковић“ у Лопарама ради Служба за базичну рехабилитацију, а пацијенти који се лијече у овој здравственој установи и којима су потребне физиотерапеутске услуге више не морају ићи у удаљене здравствене центре.
Центар за базичну рехабилитацију Дома здравља смјештен је у дијелу недавно изграђеног објекта ове установе и одише веома пријатним односом запослених према пацијентима и уређеним простором који се простире на 240 метара квадратних и гдје се пружају веома квалитетне услуге.
Велико је интересовање за мануелну масажу и ова услуга се пружа и комерцијално, без прегледа љекара.
“Мануелна масажа је изузетно корисна јер се њоме постиже убрзање циркулације, а самим тим и убрзање метаболизма, опуштање и смањење болних стања у мишићима”, каже Ирена Врљеш, физиотерапеут у Служби за физикалну медицину и рехабилитацију.
Она је навела да Центар за базичну рехабилитацију пружа прегледе код љекара физијатра, затим услуге електротерапије, магнетотерапије, термотерапију ултразвучну терапију и терапију ласером, а пружају се и услуге индивидуалног вјежбања везано за деформитете, вјежбе за јачање кондиције и обликовање тијела.
“Посједујемо добру опрему и стручан кадар, пацијенти више не морају ићи до Угљевика или Брчког да би добили квалитетне услуге физиотерапеутске услуге”, каже директор Дома здравља „др Роса Хаџивуковић“, Душан Шакотић.
Он је навео да, поред старијих пацијената, услуге Центара за базичну рехабилитацију користе спортисти и све више млади који долазе по савјете и вјежбе за здраво обликовање тијела.