ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА НОВЕ ПРОЈЕКТЕ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ

Општина Лопаре и Фондација „Мозаик“ су организовали потписивање Уговора са неформалним групама младих који ће у овој години реализовати друштвено корисне пројекте кроз програм Омладинске банке.
Одобрено је 8 пројеката, а укупна вриједност износи 21.400 КМ.
Пројекти се суфинансирају из средстава Општине Лопаре и Фондације Мозаик.
„Општина Лопаре ће и ове године издвојити одређена финансијска средства за реализацију пројеката који су корисни за нашу заједницу. На овај начин пружићемо подршку младим људима који се кроз активизам боре за стварање бољих услова живота на подручју општине Лопаре“ рекао је начелник Општине Лопаре др Радо Савић.
Данашњем потписивању Уговора су присуствовали начелник Општине Лопаре др Радо Савић, директор програма ОБ БиХ Жељко Пауковић, менаџер програма ОБ БиХ Сања Којић, предсједница ОБ Лопаре Жељка Савић, као и представници неформалних група младих чији су пројекти одобрени и који ће ускоро бити реализовани.
Жељко Пауковић је изјавио да Омладинска банка БиХ већ дванаест година успјешно сарађује са општином Лопаре, те да је у протеклом периоду реализовано 79 друштвено корисних пројеката и покренута су два микробизниса.
Пауковић је додао да је увијек задовољство сарађивати са омладинцима из општине Лопаре који се кроз заједничке и корисне пројекте боре за локалну заједницу.