САСТАНАК ФОРУМА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ

Одржан је састанак Форума за безбједност на коме је анализирано стање малољетничке деликвенције у школама на подручју Лопара.
На састанку је установљено да је ситуација у вези са малољетничком деликвенцијом задовољавајућа, али да су се недавно појавила два случаја гдје су малољетници одређеним пријетњама покушали нарушити безбједност у школама.
Први случај се догодио у Основој школи „Свети Сава“ у Лопарама, а други у Основној школи „Вељко Чубриловић“ у Прибоју.
Против једног малољетника, односно родитеља је покренут кривични поступак, а школе су у сарадњи са полицијом и Центром за социјални рад одмах реаговале на понашања оба малољетника.
Самим тиме, школе ће у сарадњи са Центром за социјални рад организовати састанке са родитељима свих ученика како би се спријечила будућа непримјерена понашања ученика и унаприједила безбједност у школама.
Такође, предсједник Форума и командир ПС-а у Лопарама Драженко Лазић је најавио да ће ce у Лопарама у наредном периоду организовати предавање у школама на тему „Вршњачко насиље и заштита дjeцe на интернету“.
Лазић је joш истакао да су појачане мјере у вези са контролисањем и провјером оружја код власника.
Како је Лазић рекао, неопходно је да лице које има дозволу за оружје држи оружје по прописаним мјерама, као што је то регулисано у закону.
Начелник Лопара др Радо Савић је изјавио да је задовољан реаговањем и сарадњом школе, Центра за социјални рад и полиције у Лопарама у вези са наведеним случајевима.
Савић је додао да је састанак протекао добро, са приједлозима који ће побољшати безбједност школа и ученика.