ОТВОРЕН 16. ЛИКОВНИ САБОР „МИЛАДИН ЛУКИЋ – МАЈЕВИЦА 2023“

У Центру за културу Лопаре вечерас је отворен 16. Ликовни сабор „Миладин Лукић – Мајевица 2023“ који је окупио 11 ликовних умјетника из Републике Српске и Србије.
Директор Центра за културу Лопаре Мирко Стевић рекао је да ће учесници ликовног сабора стварати умјетничка дјела у галерији овог центра, али и на отвореном простору.
„Мајевица има прелијепе предјеле, пејзаже, тако да вјерујем да ће бити довољно мотива за сликаре и умјетнике“, изјавио је Стевић новинарима.
Он је додао да је циљ овог ликовног сабора и дружење умјетника, размјена искустава, али и да се сликама и умјетничким дјелима оплемени културни простор и врати културна понуда општине Лопаре, те тако промовише мајевички крај на најљепши начин.
Сликар Душан Микоњић – Махер од 2014. године је учесник Ликовног сабора на Мајевици.
„Био сам добар пријатељ са Миладином Лукићем и увијек ме веже тај неки осјећај да дођем, да му се поклоним, јер ме је увијек позивао и зато долазим сваке године“, навео је Микоњић.
Учесници сабора су Душан Микоњић, Здравко Мићановић, Будо Славковић, Снежана Лазаревић Бекрић, Душица Топаловић, Милан Милић Јагодински, Весна Тодоровић, Драгана Купрешанин, Срђан Ћеранић, Гига Ђурагић, Братислав Хеђеши и Пеђа Миловановић.
Отварању сабора присуствовали су супруга покојног Миладина Лукића и чланови породице, поштоваоци његовог дјела, начелник општине Радо Савић и предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.
Сабор, који ће трајати до 30. јуна, се одржава под покровитељством општине Лопаре, a веома значајан допринос је дао и лопарски Дом здравља “Др Роса Хаџивуковић“.