НОВЕ УНИФОРМЕ ЗА ВАТРОГАСЦЕ

Припадници Tериторијалне ватрогасне јединице општине Лопаре добили су нове радне униформе.
Општина Лопаре је извршила набавку 16 комплета радне униформе и обуће за потребе Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Лопаре.
„Добили смо радне униформе за сваког нашег ватрогасца, која нам је неопходна за рад. До сада је коришћена униформа која је набављена 2016. године“, рекао је вд старјешина Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Лопаре Јово Ђурић.
У складу са важећим Правилником о униформама и функционалним ознакама ватрогасаца спасилаца у професионалним ватрогасно спасилачким јединицама набављена је зимска и љетна радна униформа, радна обућа, као функционалне ознаке за 16 припадника Територијалне ватрогасне јединице Лопаре.
Комплет љетних и зимских униформи се састоји од: обуће, капа, јакни, подјакни, панталона, мајица, кошуља, ознаке за функцију и идентификацију на еполетама и амблеми .
„Ватрогасна јединица Лопаре и до сада је била добро опремљена и извршавала све задатке. Нове униформе добро ће доћи сваком ватрогасцу и омогућити ефикаснији и бољи рад “, истакао је начелник општине Лопаре Радо Савић.
Укупна вриједност униформи износи 20.000 КМ, без ПДВ , а средства су обезбјеђена у буџету општине Лопаре.
Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Лопаре учествује у гашењу пожара и спасавању људи и имовине угрожене пожаром и у другим елементарним непогодама на подручју општине.