ПРУЖАЊЕ КВАЛИТЕТНИЈИХ И ЕФИКАСНИЈИХ УСЛУГА ГРАЂАНИМА

У кабинету начелника Општине Лопаре је одржан радни састанак са представницама УСАИД Пројекта помоћи локалној управи (ЛГАА) о реализованим активностима у протеклом периоду.
Састанку су присуствовали др Радо Савић, начелник Општине Лопаре, Жељко Керовић, начелник Одјељења за привреду, те начелници осталих одјељења, као и представници ЛГАА Амела Гачановић Тутњевић, стручњак за општинске услуге, Ајла Мостарац, стручњак за односе са јавношћу и комуникације, и Биљана Смајић, регионални савјетник.
Како је на састанку истакнуто, активности пројекта ће дугорочно допринијети побољшању услуга које Општина Лопаре пружа својим грађанима.
„ У фокусу састанка су били резултати проведног УСАИД ЛГАА истраживања о задовољству грађана услугама које пружа Општина, План активности за унапређење одабраних услуга, Пакет техничке подршке креиран на основу процјене организацијских функционалних капацитета Општине, те Стратешке смјернице за комуницирање. Ове активности реализоване су са циљем јачање капацитета Општине како би пружала квалитетније, ефикасније и одговорније услуге грађанима и привредницима.“, изјавила је Ајла Мостарац, стручњак за односе са јавношћу и комуникације.
Ајла Мостарац је додала да су на састанку договорени наредни кораци и одговорности у реализацији наведених стратешких активности.
Начелник Општине Лопаре др Радо Савић је рекао да је састанак протекао успјешно и да је циљ састанка унапређење услуга локалне самоуправе.
„Настојаћемо да кроз одређене активности побољшамо квалитет и ефикасност услуга које Општина пружа грађанима“, закључио је Савић.