У ОПШТИНИ СЕ СПРОВОДИ ЛЕГАЛИЗАЦИЈА БЕСПРАВНО ИЗГРАЂЕНИХ ОБЈЕКАТА

У општини Лопаре се, према Закону о измјенама и допунама Закона о легализацији бесправно изграђених објеката који се примјењује од 21. септембра 2022. године, спроводи легализација поменутих објеката.
Начелник Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове општине Лопаре Срђан Лукић је рекао да је, према наведеном закону, предвиђено да сви објекти који су изграђени до 31. децембра 2013. године могу бити бесплатно легализовани.
“Сви објекти који су изграђени до 1991. године, без обзира да ли су пословни или стамбени, сматрају се легалним. Када су у питању објекти који су изграђени од 1991. до 2013. године може да се уради легалност за стамбене и стамбено –пословне објекте, гдје је бруто грађевинска површина мања од 400 квадратних метара”, навео је Лукић.
Он је додао да се легализација бесправно изграђених објеката проводи добром динамиком, те да грађани долазе у просторије одјељења да се информишу како би уредно припремили своју документацију, а за услове бесплатне легализације објеката они су обавијештени и путем медија.
Из надлежног општинског одјељења је саопштено да су у процесу који се спроводи до сада урађене 3 легализације и 74 легалности објеката.