У ТОКУ ИЗГРАДЊА „МАЈЕВИЧКЕ КУЋЕ“ И НОВОГ ОБЈЕКТА ДЈЕЧИЈЕГ ВРТИЋА

Кроз пројекат „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“ који финансира Европска унија кроз Службу за инструменте вањске политике (FPI) и Инструмент за сусједство, развој и међународну сарадњу (NDICI), а заједно проводе Европска унија у БиХ, Уједињене нације у БиХ, Мисија OSCE-a у БиХ Савјет Европе – Уред у Сарајеву, у општини Лопаре се реализују два пројекта „Уређење Мајевичке куће“ и „Проширење Дјечијег вртића Лопаре“.

Радо Савић, начелник општине Лопаре је истакао да је укупна вриједност ових инвестиција 300.000 КМ, од чега је учешће локалне заједнице 10 одсто.

„Простор Мајевичке куће је увелико у изградњи и ускоро очекујемо завршетак радова, а у том објекту ће бити простор Туристичке организације за презентацију домаћих производа везаних за подручје Мајевице“, навео је Савић.

Он је рекао да је доградња Дјечијег вртића у Лопарама у току, након чега ће бити значајно проширени капацитети oвe установе, чиме ће бити омогућено да се сва дјеца која су на чекању укључе у предшколско образовање и боравак у установи.