НАЧЕЛНИК САВИЋ УПРИЛИЧИО ПРИЈЕМ ЗА ЗЛАТКА И ГОРАНА СТОЈАНОВИЋА И САВУ МИТРОВИЋА

Начелник општине Лопаре Радо Савић уприличио је пријем за Златка и Горана Стојановића, из аустријског града Салцбурга, те Саву Митровића из Удружења Мајевичана у Швајцарској, са којима локална заједница има изузетну сарадњу.
„Господин Златко Стојановић, који је поријеклом из села Пељаве, нам је направио квалитетне контакте са општинама и градовима у Аустрији, обезбједио је и подршку у опреми нашег комуналног предузећа, ватрогасне јединице и спортских клубова, а наша сарадња са Мајевичанима у Швајцарској је већ дуги низ година на високом нивоу“, рекао је Савић.
Он је госте упознао о ситуацији везаној за откриће литијума на Мајевици и пренио им став локалне заједнице да је против отварања рудника, који је потврђен закључцима Скупштине општине Лопаре.
Златко Стојановић је истакао да врло радо помаже родни крај, који му је остао у срцу, и да осјећа да му је то дужност.
Он је позвао све људе у дијаспори, чије је поријекло са мајевичких простора, да помогну локалној заједници колико могу и не забораве своју прошлост како би имали добру будућност.
„Брат и ја смо дуго времена играли професионално фудбал у иностранству, имамо добре контакте у Аустрији и желимо да, уз подршку градоначелника Салцбурга, помогнемо дјеци из фудбалског клуба „Мајевица“ из Лопара и Фудбалског клуба „Прибој“ из Прибоја да учествују на турнирима који се тамо организују“, додао је Стојановић.
Саво Митровић, који је рођен у Прибоју, је такође истакао приврженост свих Мајевичана из Швајцарске родном крају и пренио жељу да се очува здрава животна средина на Мајевици.