У ПИПЕРИМА И ЈАБЛАНИЦИ ВЕЛИКА ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА ЧИШЋЕЊА

Удружење грађана „Јединство“ Јабланица и мјештани села Пипери и Јабланица организовали су акцију уређења простора у наведеним селима.

Предсједник удружења Радо Миловановић је рекао да је заједно са активистом Ђорђом Јаковљевићем и мјештанима мјесних заједница Пипери и Јабланица договорио активности да се уреде мјесна гробља, путни појасеви на локалним саобраћајницама и простор око школе и цркве у Пиперима.

„Велика прољећна акција уређења и чишћења наших села траје четврту недељу узастопно, уз добар одзив мјештана и све што смо замислили је спроведено“, истакао је Миловановић.

Он је саопштио да је након завршетка радова организована свечана подјела захвалница свима који су дали допринос у спровођењу активности, те да је након тога организовано дружење учесника уз музику Јове Пилке, познатог извођача изворних пјесама са Мајевице и његовог оркестра.

Подршку мјештанима Пипера и Јабланице је, у име локалне заједнице, пружио предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.

„У име општинске управе Лопаре изражавам захвалност свима који су спровели ову акцију и пружаћемо подршку и у наредном периоду свим појединцима, мјештанима, селима и мјесним заједницама у сличним активностима“, поручио је Ристић.