ОТВОРЕНА МАЈЕВИЧКА КУЋА И ПРОМОВИСАНИ ТУРИСТИЧКИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ

У оквиру пројекта „Промоција пољопривредно-туристичких потенцијала општине Лопаре“ коју спроводи локална туристичка организација, у сарадњи са локалном заједницом, промовисани су туристички потенцијали наведене општине.
Отворена је Мајевичка кућа, која је дио истог пројекта, чији ће прилагођени простор служити у сврху развоја туризма општине Лопаре.
„То је мјесто гдје ће наши пољопривредници моћи да своје аутентичне производе, попут мајевичке ракије и сира зарца представити и продавати“, рекао је начелник општине Радо Савић.
Он је навео да ће у Мајевичкој кући бити простор за Туристичку организацију општине Лопаре, која ће свој промотивни материјал, сувенире и све што иде уз то моћи понудити туристима и локалном становништву.
„Морамо се оријентисати на домаће, производити домаће и промовисати домаће и радити на квалитету и маркетингу за производе“.
Савић је саопштио да је наведени пројект значајан за све мајевичке општине, те да су данас на отварању били начелници општина Челић, Угљевик, Теочак и Сапна, као и представници међународних организација и други гости.
Директор Туристичке организације Лопаре Лазар Ђурић је истакао да је туризам у општини у благом успону, да се највише улаже у комплекс на Бусији, те да се значајнији развој очекује у будућности уз улагање више средстава у ту привредну грану.
„Туристички потенцијали општине Лопаре су огромни, на жалост велики број тих потенцијала није искориштен, међутим велика је ствар да се ради на њиховој заштити док не дође неко боље вријеме“, рекао је Слободан Симикић из Туристичке организације Лопаре.
Активност је подржана у оквиру пројекта“Промовисање економске диверсификације у руралним областима југоисточне Европе (SEDRA II) – Изградња капацитета ланаца вриједности у пољопривреди и сеоском туризму промовисањем могућности запошљавања“ који спроводи „SWG“ у партнерству са њемачком организацијом „GIZ“.