ПРЕМОШТЕНА ГЛАВНА ВОДОВОДНА ЦИЈЕВ КОД ДОМА ЗДРАВЉА

Током протеклих неколико дана у Лопарама је дошло до проблема у редовном снабдијевању водом корисника услуга локалног водоводног предузећа.
Према ријечима Драге Спасојевића, директора Јавног комуналног предузећа “Водовод” из Лопара због суше је смањен доток воде, а додатни проблем представљају губици, нарочито на главном воду пречника 315 милиметара.
“Због исушивања дошло је до слијегања земљишта што је довело до тога да се на спојевима главног вода појављују отвори због којих настају велики губици воде који према нашим процјенама прелазе 4 литра у секунди”, рекао је Спасојевић у својој изјави новинарима.
Он је навео да је укупан доток око 9 литара у секунди, те да наведени губитак представаља скоро половину расположиве воде.
Спасојевић је казао да је код Дома здравља у Лопарама, тачније на мјесту гдје главни вод пресијеца улицу Др Боривоја Павловића урађено привремено премоштавање главне цијеви на дужини од 50 метара чиме су у доброј мјери смањене рестрикције које су уведене због недостатка воде.
Директор Јавног комуналног предузећа “Водовод” из Лопара је најавио скору реализацију пројекта за који су аплицирали према Европској банци за обнову и развој.
“Одобрена су нам средства у износу од
1 000 000 КМ, у току је пројектовање и ревизија пројекта, а потом иде тендер за измијештање овог транспортног вода до мреже у насељу, за које ће се употријебити дио средстава, чиме ћемо још смањити губитке и тада ћемо имати довољне количине воде за снабдијевање потрошача”, закључио је Спасојевић.