ПОМОЋ ДОМАЋИНСТВУ У МИРОСАВЦИМА НАКОН ПОЖАРА

Начелник општине Лопаре Радо Савић и делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ Желимир Нешковић су посјетили домаћинство Радомира Лазаревића у Миросавцима, које је претрпјело велику штету након јучерашњег пожара.
Према ријечима начелника Савића општина Лопаре ће помоћи домаћину, који је озбиљно повријеђен у пожару, једнократном новчаном помоћи.
“Кад се Радомир опорави договорићемо се како ћемо му помоћи да он своју стоку не распрода. Видим да су му притекли у помоћ родбина, комшије и добри људи из околине са сточном храном што заиста представља један лијеп гест”, саопштио је Савић.
„Спашавајући стоку и машине које су биле у низу објеката дужине 20 и ширине 15 метара, Радомир је задобио опекотине 2. и 3. степена на руци и обје ноге“, рекао је његов брат Лазар Лазаревић.
Он је навео да истражни органи раде на узроку пожара, да је он за сада непознат, те да је проузрокована велика материјална штета.
“Ватрогасци из Лопара су стигли на вријеме, спријечили су даље ширење, а помоћи за оно што је почело да гори није било. Поред објеката које сам навео изгорело је 120 великих ролованих бала сијена и музилица за краве”, додао је Лазаревић.