ВАТРОГАСЦИ УСПЈЕШНО УГАСИЛИ ДВА ВЕЛИКА ПОЖАРА НА МАЈЕВИЦИ

Два велика пожара су данас истовремено букнула на Мајевици на подручју општине Лопаре.
Према ријечима старјешине Територијалне ватрогасно – спасилачке јединице Лопаре Јове Ђурића дојаве о пожарима су стигле истовремено око 14 часова.
„Један пожар се десио у Потраши на граници општине Лопаре и града Тузла, а други пожар се десио на подручју Милина Села“, саопштио је Ђурић.
Он је рекао да је једна екипа са одговарајућим ватрогасним возилом упућена у Милино Село у којем је ватра захватила неколико хектара њива и ниског растиња, гдје су били угрожени стамбени и помоћни објекти.
„Друга екипа је упућена на наведено пожариште према ентитеској граници гдје је у помоћ притекла и Ватрогасна јединица града Тузла и пожар је брзо угашен“, навео је Ђурић.
„Након успјешне интервенције у Потраши екипа је отишла у Милино Село, заједно са свим ватрогасцима који су позвани и хитно упућени на гашење пожара са укупно четири ватрогасна возила“, рекао је Ђурић.
Он је истакао да је пожар на крају стављен под контролу, да су стамбени објекти крајњим напором спашени, те да је на жалост изгорио један помоћни објекат за стоку.