ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА, УПИСАНО ВИШЕ ПРВАЧИЋА НЕГО У ПРОШЛОЈ ГОДИНИ

У три централне основне школе, са подручним одјељењима, које егзистирају на подручју општине и Средњошколском центру “Вук Караџић” у Лопарама на почетку нове школске године уписано је 448 основаца и 164 средњошколца.
У школске клупе, на подручју наведене локалне заједнице, данас је сјело укупно 59 првачића, што је у односу на прошлу школску годину, када је уписано 36, значајно повећање.
Директор Основне школе “Свети Сава” у Лопарама Драган Лукић је рекао да су новој школској години у централној школи уписана два одјељења првог разреда са укупно 34 ученика.
„Он је навео да школа ове године броји 281 ученика који су распоређени у 16 одјељења плус подручна одјељења.
Лукић је првачићима и свим ученицима пожелио срећан почетак школске године и упозорио родитеље и дјецу на недостатак воде.
„Велика је суша и против природе се не можемо борити, надамо се киши, али ћемо настојати да у ходу отклонимо недостатке који ће бити проузроковани тиме“, додао је Лукић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је рекао да је основна порука првачићима и свим ученицима да су сви уз њих.
„Овдје су данас свештеници наше цркве, наставно особље и представници локалне заједнице која несебично помаже стварање бољих услова за напредак и развој школства за сву дјецу на нашем подручју“, истакао је Ристић.
Он је поручио да се на подршци неће стати и да посебно охрабрује већи број уписаних првачића.