ШУМСКИ ПОЖАР КОЈИ ЈЕ ЈУЧЕ БУКНУО НА МАЈЕВИЦИ СЕ РАСПЛАМСАО

На простору Мајевице, између Липовица и Бусије, распламсао се шумски пожар који је захватио површину од неколико десетина хектара.
Према ријечима старјешине Територијалне ватрогасно–спасилачке јединице Лопаре Јове Ђурића ситуација на терену је лоша јер се пожар поново распламсао.
„Сви наши ватрогасци су од синоћ на терену и гасе пожар, али нам је неопходна помоћ тако да сам позвао колеге из Бијељине, Зворника и сусједних општина да нам се придруже, како би зауставили његово ширење“, саопштио је Ђурић.
Он је упутио апел припадницима Шумског газдинства „Мајевица“ Лопаре, мјештанима и свим грађанима, који су у могућности да помогну у гашењу пожара.
Пожар је букнуо јуче у послијеподневним сатима и био угашен, а затим се активирао поново око 19 часова.
Начелник општине Лопаре Радо Савић, који је ноћ провео на пожаришту, је позвао надлежне органе да утврде узрок настанка пожара како би се стало у крај неодговорним појединцима, који својим поступцима доводе до великих материјалних штета, угрожавања људских живота и велике опасности по цијело друштво.
„Наши храбри ватрогасци, који су само овог љета имали много оваквих интервенција, за које је узрок углавном непажња неодговрних појединаца, немају времена за спавање, ни за било какав одмор. Апелујем на све наше људе да не пале ни коров, ни отпад, ни било шта друго што може довести до овог јер је могућност пожара на овим темепратурама и суши веома велика“, поручио је Савић.