ПОЖАР НА МАЈЕВИЦИ ЛОКАЛИЗОВАН И ПОД КОНТРОЛОМ

Пожар на Мајевици, који се активирао прије два дана, и захватио простор између Липовица и Бусије, је стављен под контролу.
„Уз велике напоре ватрогасаца из Лопара, Бијељине, Зворника, Угљевика, несебичну помоћ Хеликоптерског сервиса Републике Српске, радника Шумског газдинства „Мајевица“ Лопаре, ловаца, припадника Оружаних снага БиХ, других организација, служби, удружења и појединаца ватра је стављена под контролу“, рекао је Јово Ђурић, старјешина Територијалне ватрогасно–спасилачке јединице Лопаре.
Према његовим ријечима ватрогасци и сви остали који су укључени у процес гашења сада прате мјеста која тињају како би зауставили активирање и ново ширење пожара.
„На Мајевици је активан још један пожар у подручју Коњиковића, који је такође заједничким дјеловањем стављен под контролу и гдје се предузимају исте мјере дежурства како не би дошло до његовог разбуктавања и ширења“, саопштио је Ђурић.
Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио захвалност свима који су учествовали и на било који начин допринијели да се обузда ватрена стихија.
„Настале штете су и сада велике, али да се ово није зауставило тешко је знати до каквих катастрофалних посљедица би дошло“, рекао је Савић.