0

Одржани Дани дијаспоре Лопаре 2014

Трећа по реду манифестација „Дани дијаспоре“ одржана је у периоду 25-27.7.2014. године. Отворена је изложбом слика са ликовног сабора „Мајевица 2014“, а након тога позориште „Дуга“ организовало је представу „Нећу кући“ аутора Миодрага Лукића. Исто вече уприличено је отварање хале „Helvetia“ власника Стојана Стевановића и пословног објекта у власништву Јовице Миљића.
Други дан манифестације у суботу, организован је округли сто са привредницима и представницима дијаспоре о локалном развоју, последицама клизишта и њиховом санирању.
Трећи дан манифестације протекао је у знаку РАКИЈАДЕ по први пут организоване на овим просторима уз уживо емитовање емисије НЕДЕЉНО ПОПОДНЕ у организацији БН телевизије. Том приликом пред више стотина посјетилаца, поред богатог кулутурно-забавног програма, наступили су чланови СПКД „Просвјета“, затим естрадни умјетници, пољопривредни произвођачи, преврдници, радни еминентни гости из свијета и културе и привреде, а у вечерњим сатима је, коктелом за учеснике, затворена манифестација „Дани дијаспоре“.