ПОСЈЕТА ПОТЕНЦИЈАЛНИХ ИНВЕСТИТОРА ИЗ РУСИЈЕ

Начелник општине Лопаре Радо Савић састао се данас са потенцијалним руским инвеститорима са којима је разговарао о могућности улагања у ову мајевичку општину.
„Данас смо обишли двије локалције – мотел `Вукосавце`, у коме би потенцијални инвеститори градили здравстени центар и нови занатски центар у центру Лопара чија је градња почела прије 15 година и застала“, рекао је Савић новинарима.
Он је најавио максималну подршку локалне власти инвеститорима који се одлучи за улагања у Лопаре.
Потенцијални инвеститор који је боравио у Лопарама је Александар Туманов из Москве, власник компаније из области информационих технологија.
Он је рекао новинарима да је ове године први пут посјетио Србију и Републику Српску и додао да су му Лопаре веома интересантан крај, те најавио ангажовање на учвршћивању веза између братских народа Русије и Српске.
Састанак са руским инвеститорима организовао је некадашњи руски миротворац, Михаил Павлович Лаврененко који је боравио у Лопарама у новембру мјесецу и са начелником Савићем договорио подршку за привлачење инвеститора из Русије као и данашњу посјету инвеститора Туманова.