У ЛОПАРАМА НИЗ АКЦИЈА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ САОБРАЋАЈА

Представници Агенције за безбједност саобраћаја и Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске одржали су данас у Лопарама низ акција и предавања за ученике и пољопривреднике чији је циљ повећање безбједности саобраћаја.

Портпарол АМС Перица Пећанац рекао је новинарима да су у оквиру превентивне републичке кампање „Освјетлај образ домаћине, означи трактор жутим ротационим свјетлом“ и возачима у овој локалној заједници подијељена ротациона свјетла и одржано предавање о значају обиљежавања трактора на јавном путу.

Након савјетовања за пољопривреднике, у Центру за културу и информисање у Лопарама одиграна је представа „Мирка“ за ученике основних школа, која на шаљив начин, прилагођен овом узрасту, показује како дјеца треба да се понашају у саобраћају.

Милка Дубравац из Агенцији за безбједност саобраћаја рекла је новинарима да је „Мирка“ од 2014. године одиграна у свим локалним заједницама у Републици Српској и да је представу одгледало више од 15.000 дјеце.

У Средњошколском центру у Лопарама одржано је предавање о теми „Млади и алкохол“, са акцентом на ученике који су напунили 18 година и постали возачи, те упозорењем на опасне посљедице вожње под дејством алкохола.

Начелник општине Лопаре Радо Савић поздравио је учеснике данашњих едукација и захвалио Агенцији за безбједност саобраћаја и АМС Републике Српске на њиховој организацији.

„Веома је важно превентивно дјеловање на пољопривреднике, као и на нашу омладину и најмлађе становнике како би се што безбједније понашали у саобраћају“, рекао је Савић.